Experts door

samenwerken

Radboud Universiteit

The Simulation Crew heeft nauwe banden met het Behavioural Science Institute (BSI) van de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit. Voor de ontwikkeling van nieuwe leerconcepten werkt The Simulation Crew samen met onderzoekers van het BSI. Wetenschappelijke inzichten worden gedeeld en verwerkt tot praktische ontwerpen voor de games. De samenwerking met het BSI vergroot de expertise van The Simulation Crew ten behoeve van onze trainingen voor social skills en communicatievaardigheden met Intelligent Virtual Agents.

The Simulation Crew verzorgt gastcolleges op de universiteit voor studenten Communicatiewetenschap. In diverse stadia van de ontwikkeling van onze games voeren medewerkers en studenten van de Radboud Universiteit onderzoek uit. Zo verkrijgen we kennis op het gebied van de geschiktheid en succesfactoren van de games voor de doelgroep.

Opdrachtgevers van The Simulation Crew krijgen de kans om wetenschappelijk onderzoek te laten doen door het BSI naar de effecten van de games op spelers van de game.

Contactpersonen van The Simulation Crew aan de Radboud Universiteit zijn

  • Prof. Dr. Tibor Bosse
  • Dr. Paul Ketelaar
  • Dr. Paul Nelissen
  • Sari Nijssen Msc

Virtual Skillslab

The Virtual Skillslab is een spin-off van The Simulation Crew. Virtual Skillslab is een uitgeverij die levert aan honderden scholen in het beroepsonderwijs. De producten die Virtual Skillslab distribueert zijn gestandaardiseerde 3D games, op basis van oplossingen die The Simulation Crew heeft gecreƫerd voor klanten uit te praktijk. Ze zijn zo gebouwd dat ze aansluiten bij kwalificatiedossiers op het MBO en exameneisen op het VMBO.

Leerlingen kunnen via de games van Virtual Skillslab profiteren van de schat aan ervaring die The Simulation Crew heeft opgedaan in de praktijk. Zo bereiden zij zich optimaal voor op de arbeidsmarkt.